четвъртък, 6 март 2008 г.

Иий к'ва си мацка или Оф, к'ва си уфцъ!

Иво (мой съквартирант): "Знаеш ли каква е разликата при обръщането на мъж и жена след готина мацка?"
Аз: "Да знам!"
Иво: "Ееее да бе как ще знаеш?!?!"
Аз: "Вярвай ми знам. Ако искаш мога да ти разкажа набързо как реагират една жена и един мъж при вида на яка мацка."
Иво: "Давай!"

Заглеждането от двата пола на хубава и знойна мадама може да се разгледа в два аспекта: 1. Физическа реакция и физиологични последствия и 2. Психологическа реакция. Ситуацията е позната до болка - вървите си на някъде, знойната мадама се задава срещу Вас и в последствие Ви разминава.
1. Физическа реакция и физиологични последствия.
А/ Жената - Ние жените сме много странно племе. Всяка се стреми да е по-хубава от другата, като в дълбините на този стремеж се крие злоба към това "Как приятелаката ми постига този обем?", например. Зад репликата "Ауууу, миличка (муцка и произвидните и) тази блузка как те подчертава... Въй!" всъщност се крие "Дано да си купиш този кирлив парцал, че да ти се очертае хубаво пърдялника!". Колкото се подкрепяме, толкова се и закопаваме взаимно. Голяма простотия, знам, ама жени - върви ги разбери. Следователно физическата реакция на жената е заглеждане изпод вежди, само с единия крайчец на окото, след което погледът веднага се отмества гордо напред.
Б/ Мъжът - Мъжете са елементарно племе. Те също се стремят да изглеждат добре (въпреки че има такива, които си обичат пърхота). Но за разлика от жените, подкрепата при тях е искрена. Зад репликата "Пич, абе тука косата нещо си я оплескал." се крие единствено и само факта, че единия е объркал нещо в прическата. И по-важното, което няма смисъл да обеснявам е, че всеки нормален хетеро харесва добре изглеждащи жени. Следователно физическата реакция е последователно обръщане на погледа, главата, а ако мацето се е постарало, то и на целия торс. Всичко това е съпроводено с изпепеляващ поглед, обхващащ цялата даровитост на мадамата. Мъжът отдава цялото си внимание на минаващото агънце. В този момент, ако някой му разказва нещо, то определено последния се хаби напразно. Физиологичното последствие при жената е леко завишение на нивата на адреналин в кръвта, поради наближаващата опасност, да не бъде забелязана. А физиологичното последствие при мъжа е рязко покачване на нивата на тестостерон в кръвта, а ако мацето си струва, то и леко кръвонапълване на пещеристите тела на пениса.
2. Психологическа реакция
А/ При жената - след краткия психологичен профил по-горе мисля, че е ясно: "Олиии, тая блатна фея к'во ми се е фръцнала тука по улиците, курвенските номера да ги прави на друго място, ще пикая върху нея, докато е жива..." и други такива "добропожелания".
Б/ При мъжа - "Ох, тая кукла, ако ми падне... и после как ще и го сложа; ау, а това дупенце къде си го крила толкова време от мен?!..." и други подобни добропожелания.
Най-интересно е, ако тази ситуация се случи на двойка мъж и жена. Тогава като допълнение към физическите реакции на жената трябва да се добави и резкия поглед към приятеля и, целящ грабване на вниманивто му. Това е нещо като психологична защита, имаща функцията да предотврати скандали от типа: "Ей, развратник, колко още ще я гледаш тая?!?!".
Аз пък не бих се сърдила, ако мъжът ми заглежда други жени. Аз не съм единствената добре изглеждаща жена на света, а и тази реакция е заложена в мъжката натура. И нека не забравяме, че и аз все още не съм ослепяла ;)

4 коментара:

Daniela каза...

Много вярно е горенаписаното.За възможните реакции може да се говори още много, защото ние хората затова не умираме от скука поемайки по привидно една и съща програма всяка нова седмица...защото сме толкова различни, толкова приплетени в емоциите си, че често се учудваме от себе си, коя е доминиращата ни емоция и защо точно тя ни завладява сега.
Аз ще ви ракажа как обикновено се чувствам, когато знам, че съм облечена добре.В началото се адаптирам към многото погледи /и жеснки и мъжки/, които очевидно са повече от вчера, когато бях с маратонки и дънки:)Чувството е неприятно, не обичам да ме гледат...Но обичам да получавам одобрение, ето защо може би веднъж на седмица се стремя да изглеждам перфектно...перфектни неща май нямаше:))))В края на перфектния ден погледите вече не ме тревожат, а ако някой не ме удостои с необходимото внимание даже се учудвам на хладнокръвието му...Казвам си наум: "Тоя пък егати педала:)"
За хората е от особено значение да бъдат харесвани!В това се състои задвижващият механиъм на суетата.Ние хората сме изтъкани от суета, тя ни дава мноооого енергия, която ни стимулира да живеем, да се кутираме, да се харесваме, т.е. кара ни да се чувстваме живи.
Преди суетата при мен беше много добре изразена, сега не е така и този сремеж за одобрение от страна на другите ми липсва.Някакси вече ми е все тя какво толкова ще си помислят околоните за косата или миглите ми, за задника или новата ми блузка.По-важно ми е да бъда забавна и да ги разсмивам...Да виждам как ми се радват, как ми се смеят, това ми носи удовлетворение, а нали към това се стремим всички в живота си.
В последното се крие отговора на въпроса, защо не трябва да осъждаме неинициативните, пуснали се със своя сал на мързела по течението на река " Абе к'во ми се прай ся?Не моа са сетя...".Те просто се чувстват удовлетворени от това, че дишат:)
Другият вариант, в който виждам яка мацка...Тогава си казвам->ух, че си смотана,Даниело, как досега не си се сетила да съчетаеш по такъв невероятен начин такива обувките с такъв колан.Мислия си как да се поуча от нея, за да стана по-стилна, по-добре изглеждаща!Злобата в мен, присъща за жените, е слабо изразена, за което се благодаря, защото тя разяжда не околните,а самия теб.Обикновено злобните хора не правят нищо като действие, защото като цяло са слаби нерешителни, неконтролиращи се хора,те само мислят и злобеят, което се отразява само и единствено върху тях.Със злобните хора трябва да се правиш на ударен, че не забелязваш злобеенето им, и така те ще те оставят на мира.Игнорирането на злобата им ги кара да я преодолеят по-лесно...
Има още мн за казване, но приoритетът днес е физиологията:)

Unknown каза...

Аз съм жена, но когато видя хубава жена не изпитвам злоба, нито пък се опитвам да попия стила и. Ако е предизвикателно-агресивно изглеждаща, често си я представям в някаква порно сцена,(свирки, най-често:)). Но не с лошо чувство, просто.. така. Нямам представа защо. Може би си я представям в ситуация, където перфектно и.. хармонично би пасвала. Нещата са красиви на мястото си. Няма вулгарни жени, има жени не на място.
А ако е красива по друг начин, естетически, си оставям погледа да се плъзга по изящните и черти. Светлината танцува по носа и, по изящната брадичка, по скулите. Това е наслада за очите. Както ще съзерцавам красиво цвете.

Някои жени пък не са толкова красиви, но в тяхната цялостност има някаква магия, чар. Тогава често ги поглеждам одобрително, даже им се усмихвам. Иска ми се да кажа: Страхотна си. Не се страхувай да бъдеш себе си. Не всеки който те погледне одобрително само се чуди къде да ти го сложи. Красотата и силата, които витаят около теб заслужават възхищение.

Има и жени, които просто са изкопирали разни списания и са се намацали по подходящия начин. Тах отминавам с безразличие, както щанда със салами в супермаркета. Много, всякакви, но са ми напълно безразлични.

Искам да кажа и още и още и много по тази тема, но ще стане прекалено дълъг коментар.

поздрави за интересната тема:))

Любослава каза...

Случайна благодаря ти за страхотния коментар! Радвам се, че си от малкото останали на тази земя разумни жени. Аз също не гледам завистливо и със злоба, но съм забелязвала мен как ме гледат, когато знам, че съм перфектна във външния си вид. Толкова много неказани псувни съм отнесла.
Тази стаия е писана за стадото от еднакви мъже и жени, които завладяха света с комерсиалната си култура. Знам, че ме разбираш какво имам предвид. Ние двете с теб определено не пасваме на определението за съвременна "жена". Ако бях започнала да разглеждам всички аспекти, поста щеше да стане толкова дълъг, че едва ли някой щеше да го прочете. За това описах реакциите само на масово срещащия се тип "хора".

TAfricanski каза...

Обикновено като отнеса мусене, че съм зяпал някоя жена, аз съм гледал колата, покрай която минаваме. В общия случай съм изненадан от някоя нова серия на регистрационните номера и следва половинчасово обяснение как не съм зяпал жената! Накрая така и не ми вярват. Тъпо е. :)
Иначе поздравления, ако наистина не би ти пукало, че мъжът ти се заглежда в друга. Обаче не си мисли, че бих оставил без последствия пък жена ми да се заглежда в друг. Равенството е в кухнята. Когато става дума за секс в широкия смисъл на думата, мъжете са мъже, а жените - жени.